Memasang password pada post atau membuat private post .

Posted on

Untuk memasang password pada post atau membuat private post seperti yang boleh anda lihat di sini, anda hanya perlu ikut beberapa langkah yang mudah di bawah.

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Layout => Add a Gadget. Klik pada HTML/Javascript.

Langkah 2

Salin kod berwarna biru di bawah dan paste pada ruang Content HTML/Javascript (rujuk langkah 1).

<script type=”text/javascript” src=”http://sites.google.com/site/testingsahaja/jsencryption.js”></script>

Langkah 3

Masukkan password pada kotak di bawah. Pastikan anda ingat password yang akan anda gunakan.

Langkah 4

Taip atau paste teks anda pada kotak di bawah. Setelah selesai, klik pada butang Encrypt.

 
Abaikan kod pada kotak di bawah.

Langkah 5

Salin kod HTML di bawah dan paste pada post.

Standard   Inline  ***
 
Langkah 6

Anda boleh menguji kod HTML dan password sama ada ianya berfungsi ataupun tidak dengan klik pada teks Show encrypted text di bawah.

window.google_analytics_uacct = “UA-52818-5”;

25 thoughts on “Memasang password pada post atau membuat private post .

  1. @beautiful_rose

    ~Ya. Tak di nafikan gua memang seorang yang rajin. Terima kasih sebab sudi puji gua.Haha.
    ~Tapi post ni gua set jadi schedule post. Diam-diam sudahlah. hehheh

  2. chop,nak tompang tanye..password nih kne tuka each time wat entry baru or widget dah ade kat blog,tinggal pakai saje?kne repeat steps tuh sume each time nak wat encrypted entry kah???

  3. qillalalla, blog classic same je, paste script kalar biru tu kat bahagian EDIT HTML (template), lepas tu entry paste mcm biasa je, cuma paste pada kotak ENCRYPT kat atas dulu sebelum awak paste kat bahagian post entry = EDIT HTML.

  4. bro,gua buat x dpt pon bro?? gua x phm ar bro..step 2 tu paste kod kat bahagian design kan bro?? then,time masuk step 4 dgn 5 gua x phm la bro, boleh terangkan x bro?? paste teks aper bro?? step 5 tu,nk paste kan kod tu dekat post?? seriously bro,gua x phm..please ye help me..tq

  5. hello,

    apsal tak dapat Kod HTML tu eh? Dah letak password, dah taip yang perlu untuk entry (langkah 4). Bila klik encrypt, kod html tak keluar pun? Help me…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *