E Penyata Gaji (ANM Official)

Posted on
E Penyata Gaji ok? E-Penyata Gaji merupakan satu cara yang digunakan oleh kerajaan Malaysia untuk memudahkan semua Kakitangan Awam Kerajaan menyemak penyata gaji (slip gaji) mereka secara online.

Penyata gaji ini sangat penting bagi mereka untuk menyemak kadar gaji dan kadar kenaikkan gaji secara online. Penyata ini akan digunakan untuk membuat pinjaman, membayar cukai LHDN dan lain-lain perkara yang penting bagi kakitangan kerajaan awam Malaysia.

Cara Semak E Penyata Gaji Online (Klik Di Bawah)

Semoga anda dapat memeriksa dan mencetak slip gaji anda untuk pelbagai tujuan. Diharap anda juga sentiasa mengisi dan mengapply kenaikkan gaji setiap tahun. Antara perkara yang perlu dibuat ialah rajin ke kursus sehingga dapat naik pangkat dan seterusnya tangga gaji anda pasti akan dinaikkan.

Untuk semak e-penyata gaji, anda hanya perlu klik link Jabatan Akauntan Negara Malaysia di bawah. Kemudian sila masukkan nombor kad pengenalan anda dan kata laluan anda. Kemudian klik semak.

  Semakan E-Penyata Gaji Online (e-Gaji) Klik Di Sini

  Jadual tarikh gaji Kakitangan Awam 2017 Klik Di sini

Menyemak Penyata Pendapatan anda menerusi E-Penyata dengan butiran Gaji Pokok dan Elaun-Elaun akan membantu anda untuk memahami butiran bayaran yang tepat termasuk informasi cukai dan insurans telah dibayar dari pihak anda. Anda juga dapat mengenal pasti Potongan terkini atau sedia ada dari E-Penyata Gaji serta potongan dari Biro Angkasa dengan lebih tepat.

Sistem e-Penyata Gaji akan mengalami gangguan akses yang terhad atau dalam status sistem maintenance dari masa ke semasa untuk maintainance dan update sistem. Gangguan akses adalah merupakan rutin untuk menentukan operasi sistem yang lebih baik dan selamat daripada penggodam sekaligus meningkatkan mutu perkhidmatan laman penyata gaji online. 
Sila rujuk kepada tatacara dan panduan penggunaan diatas jika anda perlukan cara login ke dalam sistem epenyata gaji online.

Diharapkan agar semua pembaca Malaysia Stream dapat manfaat daripada post blog ini. Diharapkan agar anda share dan sebarkan jika anda rasa laman ini bermanfaat untuk anda. Terima Kasih.

19 thoughts on “E Penyata Gaji (ANM Official)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *