Daftar Online Rumah Selangorku – Rumah Mampu Milik Untuk Rakyat

Posted on
Borang Permohonan Pendaftaran Rumah Kos Rendah – SPP01, Borang Permohonan Pendaftaran Rumah Mampu Milik, Daftar Online, PR1MA, Rumah Mampu Milik Untuk Rakyat, Rumah Selangorku, 
Dasar Perumahan Negeri Selangor yang utama adalah untuk merialisasikan matlamat ‘Satu Keluarga Satu Kediaman Yang Sempurna‘. Ini adalah bagi memastikan setiap rakyat atau keluarga mempunyai tempat tinggal yang baik, selesa dan selamat untuk didiami. Kerajaan Negeri telah memperkenalkan satu konsep perumahan yang baru iaitu Perumahan Mampu Milik atau “Affordable Homes” yang memberi lebih keselesaan sama ada dari segi saiz, rekabentuk mahupun komunitinya.

Kini Rumah Kos Rendah, Rumah Kos Sederhana Rendah, Rumah Kos Sederhana dan Rumah Mampu milik dikenali sebagai Rumah Selangorku – Rumah Mampu Milik Untuk Rakyat

Senarai Projek Rumah Selangorku


1. Senarai Rumah Kos Rendah
2. Senarai Rumah Mampu milik
3. Senarai Kedai Kos Rendah

Syarat permohonan Rumah Kos Rendah / Rumah Mampu Milik / Kedai / Industri Kos Rendah Negeri Selangor adalah seperti berikut;

Daftar Online Rumah Selangorku


BORANG-BORANG PERMOHONAN BOLEH DI MUAT TURUN:

1. Borang Permohonan Pendaftaran Rumah Kos Rendah – SPP01

2. Borang Permohonan Pendaftaran Rumah Mampu Milik – SPP03

3. Borang Permohonan Pendaftaran Kedai / Industri Kos Rendah – SPKKR01

4. Borang Permohonan Kebenaran PindahMilik Rumah Kos Rendah

5.Borang Permohonan Kebenaran PindahMilik Kedai Kos Rendah

Sila Ambil Perhatian Borang Pendaftaran Permohonan Rumah Kos Rendah, Mampu Milik dan Kedai/Industri Kos Rendah bersama dokumen berkaitan hendaklah dihantar SENDIRI di Pejabat Lembaga Perumahan Dan Hartanah Selangor yang beralamat seperti berikut:

Lembaga Perumahan Dan Hartanah Selangor (HQ),
Tingkat 5, Podium Utara,
Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah,
40503 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

12 thoughts on “Daftar Online Rumah Selangorku – Rumah Mampu Milik Untuk Rakyat

  1. SAYA ADA RUMAH LELONG TAHUN LEPAS BARU JE UNDER RUMAH SELANGOR LOW COST RUMAH FLAT BAWAH. TERUK GILA SEBULAN SEKALI RUMAH BANJIR NAJIS MASUK DR. MANHOLE DALAM RUMAH.NAK BELI RUMAH SELANGOR DAH TAK BOLEH SEBAB ADA RUMAH.NAK SURUH JUAL TUNGGU 5 TAHUN TIME TU RUMAH PUN LAGI MAHAL..STATUS RUMAH SEKARANG PUN TAK DAPAT LAGI,NI TAK ADIL BAGI SAYA, DAH DATANG PEJABAT SANA MEREKA BAGI ALASAN MACAM-MACAM, SAYA NAK MEMILIKI RUMAH YANG LEBIH ELOK PUN SUSAH HAK BUMIPUTRA SENDIRI TU, JANGAN LA ANIAYA ORANG YANG GAJI SIKIT NI.KESIAN LA SAYA fAMLY KECIL SAYA ISTERI & ANAK-ANAK KECIL.

  2. saya sudah daftar dan borang telah dihantar selama beberapa tahun tiada jawapan. setiap bulan saya semak status senarai menunggu. hari ni saya semak status rekod tidak ditemui. kenapa terjadi macam ni. ape dh berlaku.

  3. Saya sudah mendaftar & upload semua borang & "surat akuan" yang diminta. Tetapi sekarang tak boleh log masuk, tiada rekod.. Kenapa jadi macam ini? Tak rasa silap teknikal, data tak akan hilang terus. Pihak berkenaan harus siasat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *